Održan FIS kup Ravna Planina od 14. do 16. decembra

Na stazama Ski-centra "Ravna planina" na Palama od 14. do 16. decembra održane su tri FIS trke muškog i ženskog slaloma na kojima su takmičari imali mogućnost da ispune i olimpijsku A normu.

Na takmičenju je učestvovalo više od 90 skijaša iz 17 zemalja. 

Tehnički organizator takmičenja je Smučarski klub "Pale", a organizaciju su pomogli Ski-centar "Ravna planina", Smučarski savez Republike Srpske i Smučarski savez BiH.

Skijaši su startovali na 1160 metara nadmorske visine, dok je cilj bio na 940 mnv sa visinskom razlikom od 220 metara. Staza je bila dobro pripremljena i ispunila je sve uslove Međunarodne skijaške federacije.

Prvu pobjedu u ženskoj konkurenciji je odnijela skijašica iz BiH Elvedina Muzaferija sa vremenom 1:36.64. U muškoj konkurenciji je trijumfovao Janis Proios sa vremenom 1:29.51.

Drugog dana takmičenja Paljanka Žana Novaković i Slovenac Žan Špilar pobjednici su drugog dana FIS trke na Ravnoj Planini. Žana Novakovic je ostvarila usjpešan rezultat sa vremenom 1:46.48, dok je Slovenac Žan Špilar 1:36.19

Trećeg dana takmičenja Žana Novaković je sa vremenom 1:48.35 ostvarila pobjedu, dok je kod muškaraca pobjedu odnio Slovenac Jure Čas sa vremenom 1:37.71.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates